Az Ön kosara üres!

Termékek

Gyermek étkeztetés

Alapvető elvárás, hogy a főzéshez, sütéshez használt tányérok, edények, konyhai eszközök ne tartalmazzanak mérgező anyagokat. Ez a kérdés leginkább a műanyagokkal kapcsolatban merül fel. Ételek tárolására műanyag helyett az üveg és kerámiaedényeket javasoljuk, mert azokból nem jutnak káros anyagok a szervezetbe, és többször felhasználhatóak. Mivel még mindig van igény a polikarbonát és a polipropilén anyagú edényekre, ezért ezek a termékek minimális választékban nálunk is megtalálhatók. A polikarbonát anyagú (jelölése: PC, a háromszög szimbólumban 7-es szám) termékekből BPA (Biszfenol-A) oldódhat ki. Ennek rizikóját növeli a magas hőmérséklet, az erősen savas vagy lúgos közeg, a hosszú ideig tartó tárolás és az erős igénybevétel (mosogatás, súrolás). A polietilén és polipropilén (jelölés: PE, PP, a háromszög szimbólumban 2, 4, vagy 5-ös szám), alapanyagokról a kutatások döntő többsége azt mutatta ki, hogy ezeket használva nem jutnak rákkeltő és a hormonháztartást károsan befolyásoló anyagok az élelmiszerekbe.